Tubbergen  is een plaats en gemeente in het noorden van Twente. Op 1 januari 2024 telde de gemeente Tubbergen 21.0393 inwoners en een oppervlakte van 147,40 km². De gemeente Tubbergen maakt deel uit van de Regio Twente.

01

Verhouding man/vrouw

Tubbergen bestaat uit 47% vrouw en 53% man.

02

Huishoudens

Tubbergen bestaat uit 2385 huishoudens, waarvan 51% gezin met kinderen.

03

Leeftijdopbouw

De grootste groep in Tubbergen heeft een leeftijd van 45 - 65 jaar oud.

Het Hondenven

Het Hondenven is een meertje gelegen ten westen van Tubbergen. Het omliggende natuurgebied Het Hondeven van 64 hectare ligt tussen Harbrinkhoek, Geesteren en Tubbergen. Dit heidegebied is in particulier bezit, maar vrij toegankelijk voor voetgangers.

Tubbergen

Tubbergen is de geboortegrond van politicus en predikant Schaepman. Hij werd in 1844 geboren op havezate De Eeshof aan de rand van het dorp en is nooit helemaal weggegaan; op de Tubbergeres wandel je langs zijn levensgrote standbeeld. In de omgeving van Tubbergen gebruiken boeren de glooiende essen en de drassige ‘maten’ rond de beken al eeuwenlang. Struin door landgoed Schultenwolde, bekijk glaskunst of bezoek het gezellige centrum met haar vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Van authentieke winkels met de lekkerste streekproducten, prachtige moderne winkels en de mooiste ateliers. Tubbergen heeft het allemaal! Struin door de winkelstraten en sluit je dag af bij een van de gezellige restaurants of café.

Een bezichtiging inplannen

Realworks koppeling. Formulier voor contactaanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Een afspraak plannen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit item