Oldenzaal is een stad en tevens een gemeente in Twente in de Nederlandse provincie Overijssel. Op 1 januari 2024 woonden er 31.794 mensen op een oppervlakte van 21,98 km². Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen. De gemeente Oldenzaal maakt deel uit van de Regio Twente en van Netwerkstad Twente.

01

Verhouding man/vrouw

Oldenzaal bestaat uit 49% vrouw en 51% man.

02

Huishoudens

Oldenzaal bestaat uit 14.354 huishoudens, waarvan 48% gezin met kinderen.

03

Leeftijdopbouw

De grootste groep in Oldenzaal heeft een leeftijd van 45 - 65 jaar oud.

Oldenzaal

Oldenzaal is een levendige, bruisende stad en een feest om naar toe te gaan. Als oudste stad van Twente staat Oldenzaal bekend om haar bourgondische sfeer. De bekende Twentse gastvrijheid zul je er ervaren op de gezellige terrassen aan de Groote Markt, in de winkelstraatjes of tijdens de vele feestelijke evenementen die Oldenzaal biedt. Daarnaast beschikt Oldenzaal over een multifunctioneel recreatiepark Het Hulsbeek. Oldenzaal is tevens de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente.

Het Hulsbeek

Van oorsprong was het Hulsbeek een landgoed. Maar in de jaren 70 is het landgoed omgetoverd tot recreatiepark. Hiervoor zijn er 3 recreatieplassen gemaakt. Het zand dat daarbij vrij kwam is gebruikt voor de bouw van de Oldenzaalse woonwijk ‘de Thij’. Sinds de gemeentelijke herindeling van 2001 is het gehele recreatiepark van de gemeente Oldenzaal.

Op het Hulsbeek is veel te  beleven. Je kunt er heerlijk zonnen, verschillende watersporten bedrijven, wandelen, hardlopen of pak je mountainbike en volg de de MTB-route van Het Hulsbeek.

Een bezichtiging inplannen

Realworks koppeling. Formulier voor contactaanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Een afspraak plannen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit item