Lattrop-Breklenkamp is een dubbeldorp bestaande uit het kerkdorp Lattrop en de buurtschap Breklenkamp in de gemeente Dinkelland. In 2023 telde het dorp 980 inwoners en een oppervlakte van 19,46 km².

01

Verhouding man/vrouw

Lattrop-Breklenkamp bestaat uit 47% vrouw en 53% man.

02

Huishoudens

Lattrop-Breklenkamp bestaat uit 330 huishoudens, waarvan 48% gezin met kinderen.

03

Leeftijdopbouw

De grootste groep in Lattrop-Breklenkamp heeft een leeftijd van 45 - 65 jaar oud.

Sterrenwacht

In Lattrop is sinds begin jaren negentig de sterrenwacht Cosmos Ontdekcentrum gevestigd, voorheen de Volkssterrenwacht Twente. Hennie Gosemeijer (1923-1999) was de pionier die in 1965 een koepel bouwde om met zijn telescoop satellieten waar te nemen, uit belangstelling voor de vluchten naar de maan. In 1970 werd het verbouwd en in 1990 werd een nieuw gebouw betrokken. Het gebouw heeft een planetarium, een expositie over het weer en grote telescopen. In de tuin staan planten en objecten die te maken hebben met tijd, planeten en sterren. De sterrenwacht heeft ongeveer 15.000 bezoekers per jaar.

 

Lattrop-Breklenkamp

Het dorp Lattrop wordt omringd door het Duitse grensgebied. De nederzetting ligt in een dunbevolkt deel van Noordoost Twente en heeft een agrarische achtergrond.  Naast de Simon en Judaskerk en een basisschool heeft Lattrop nog een café, een bakker en een sportpark. De voormalige katholieke school aan de rand van het dorp is nu in gebruik als een bed & breakfast.

Een bezichtiging inplannen

Realworks koppeling. Formulier voor contactaanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Een afspraak plannen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit item