Denekamp is een klein dorp in de gemeente Dinkelland in de Nederlandse provincie Overijssel. In 2023 telde het dorp 10.280 inwoners. Het is gelegen aan het prachtige riviertje de Dinkel in overwegend agrarisch gebied.

01

Verhouding man/vrouw

Denekamp bestaat uit 49% vrouw en 51% man.

02

Huishoudens

Denekamp bestaat uit 4.220 huishoudens, waarvan 47% gezin met kinderen.

03

Leeftijdopbouw

De grootste groep in Denekamp heeft een leeftijd van 45 - 65 jaar oud.

Denekamp

Denekamp, ofwel ’n Doarp zoals het ook al honderden jaren met trots wordt genoemd, is omringd door prachtige bossen en natuurgebieden zoals Landgoed Singraven en De Bergvennen. Het is dé plek om de regio per fiets of wandelend te ontdekken. Met een gezellig dorpsplein, de 700 jaar oude Sint Nicolaaskerk en het grote aanbod van leuke winkels, vind je hier rust, ruimte en die Twentse gastvrijheid. Naast knusse horeca gelegenheden heeft Denekamp onder meer ook een bakker, slager, diverse basisscholen en vele sportverenigingen.

Museum Natura Docet

Museum Natura Docet is het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Laat je meenemen in het verhaal van oprichter en oud-directeur Meester Bernink die het museum in 1911 opende. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen en geniet van de mooie parktuin van het museum en van het landschap van Noord Oost Twente.

Een bezichtiging inplannen

Realworks koppeling. Formulier voor contactaanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Een afspraak plannen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit item