Rossum (Ov)
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op

Over Rossum (Ov)

Rossum (Ov) is een kerkdorp midden in het Twentse landschap. Rossum ligt ten noorden van Oldenzaal en ten zuiden van Ootmarsum.  Tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2001 behoorde het dorp tot de gemeente Weerselo. Rossum kenmerkt zich door een zeer sterk en bruisend verenigingsleven met voor elk wat wils en is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer en auto.

Verenigingen
In het dorp Rossum zijn diverse verenigingen actief. Er is voor elk wat wils. Ook zijn er diverse voorzieningen om deze verenigingen “onderdak” te verlenen.
Zo is er voor de diverse sporten een prachtig sportcomplex en een sporthal voor de binnensporten. Verder is er aan de rand van het dorp een prachtige voorziening voor de paardensporters en een klootschietersbaan.
Verder is voor activiteiten op het gebied van cultuur het Kulturhus Rabo de CoCeR. Dit gebouw biedt onderdak aan diverse verenigingen voor hun vergaderingen en repetities.

Ook is hier een filiaal van de Bibliotheek Dinkelland gevestigd.

Feestje? Er zijn 4 horecabedrijven die daarvoor ruimte beschikbaar hebben. In het dorp zijn dat Partycentrum Hutten en Eetcafe Jimmy en net buiten het dorp Café ’t Peuleke en Havezathe Het Everloo.

 

Plaatsinformatie Rossum (Ov) - Aantal inwoners 2795

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 950

Gemmidelde gezinsgrote: 2,9

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS

Afbeeldingen Rossum (Ov)

Aanbod in Rossum (Ov)