Geesteren
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op

Over Geesteren

Geesteren is het op één na grootste dorp van de gemeente Tubbergen, met zo’n 4500 inwoners. Het dorp is van overwegend rooms-katholiek signatuur en kende van oudsher een boerenbestaan. Vele monumentale boerderijen doen hiervan getuige.

CSI Twente

Het kunstwerk op het plein van de H. Pancratiuskerk in het centrum symboliseert de verwevenheid van het dorp met de paardensport. Het internationale concours CSI Twente is een begrip in binnen en buitenland en telt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers.

Verenigingen

Geesteren kent een rijk verenigingsleven en heeft voor zowel de sporter als cultureel aanbidder het nodige te bieden.

Omgeving

Geesteren is omgeven door prachtige natuurgebieden zoals het Dal van de Mosbeek bij Mander/Vasse/Ootmarsum en de Engbertsdijkvenen bij Kloosterhaar. De schitterde omgeving en de vele aangelegde routes bieden vele mogelijkheden voor zowel ruiter, wandelaar, fietser als mountainbiker.

Bij de VVV in Tubbergen en Ootmarsum zijn diverse wandel- en fietsroutes te koop. Onderweg wordt u verrast door de stromende beekjes, de Saksische boerderijen en landgoederen. Daarnaast kunt u worden begroet door reeën en loeiende koeien.

Plaatsinformatie Geesteren - Aantal inwoners 4925

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 1590

Gemmidelde gezinsgrote: 2,7

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS

Afbeeldingen Geesteren

Aanbod in Geesteren