Denekamp
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op

Over Denekamp

Denekamp is een plaats in het mooie Twente  gelegen aan de Dinkel. Denekamp vormde tot de gemeentelijke herindeling in 2001 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. In genoemd jaar werden de gemeenten Denekamp, Ootmarsum en Weerselo samengevoegd tot de gemeente Dinkelland.

Wijken

Denekamp heeft buiten het centrum een aantal uitgestrekte woonwijken met veel groen. Met ruim 2000 inwoners is Janskamp de grootste woonwijk van het dorp. Kerker Esch, Klokkenberg, Diepengoor zijn andere oudere wijken. Nieuwbouwwijken zijn ‘t Pierik en het Remerink aan de oostkant van Denekamp.

Omgeving

Bij Denekamp ligt het landgoed Singraven. Een fantastisch mooi gebied met een bijbehorend kasteel. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer

Museum Wonderryck

Aan de straatweg naar Oldenzaal ligt het Provinciaal Natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck Twente. Dit museum werd in 1911 gesticht door de dorpsonderwijzer meester Bernink. Het is het oudste museum van dit soort in Nederland. De afgelopen jaren is het gebouw gerenoveerd en opnieuw ingericht. Sinds 2006 is er een zogeheten belevingstuin met verschillende biotopen ingericht op een buitenterrein van ongeveer anderhalve hectare.

Plaatsinformatie Denekamp - Aantal inwoners 10275

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 3985

Gemmidelde gezinsgrote: 2,6

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS

Afbeeldingen Denekamp

Video

Aanbod in Denekamp