Ootmarsum
Kloosterstraat 29
koopsom € 250.000 v.o.n.
Conditie
bestaande bouw
Bouwjaar
1985
koopsom
€ 250.000 v.o.n.
Status
Verkocht
Ligging
in centrum
beschutte ligging
Woonopp.
127 m2
​Kavel opp.
m2
Inhoud
400 m3
Aantal kamers
2
Aantal kamers
4
Verwarming
c.v.-ketel
Woonstijl
Sfeervol wonen
Rustig wonen
Bijzondere ligging
Woonklaar
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op
deel dit huis via

Download Brochure

Het Kloosterhuys te Ootmarsum

APPARTEMENT STADSWONING TYPE "Borgesius"

De locatie van Het Kloosterhuys kent een lange geschiedenis. Voorheen was hier een internaat gevestigd, waar een strak en streng beleid werd gevoerd. Tot op de dag van vandaag wordt het gebouw omgeven door karakteristieke gebouwen, zoals een traditioneel klooster.

In Het Kloosterhuys worden TWEE STADSWONINGEN en TWEE APPARTEMENTEN gerealiseerd; exclusief, royaal en omringd door cultuur. Op de begane grond van het gebouw zijn enkele commerciële ruimtes, waaronder een galerie. Daarboven bevinden zich de beide stadswoningen, met daartussen de beide appartementen. De stadswoningen variëren in grootte: 153 en 175 m². De woningen zijn verdeeld over twee verdiepingen. De appartementen tussen de stadswoningen zijn 127 en 146 m² groot. Zowel de appartementen als de stadswoningen zijn voorzien van een balkon. Hier, in de luwte van grote oude bomen, geniet u van de rust en allure van het oudste stadje van Twente.

INDELING:

De woning beschikt over een eigen entree op het binnenpleintje van het gebouw, via de fraaie trapopgang bereikt u de tweede verdieping.

BIJZONDERHEDEN:

- geheel gerenoveerd in 2018 / woonoppervlak ca. 122 m2 / inhoud ca. 400 m3;
- verwarming via HR Combiketel;
- voorzien van sanitair, keuken met inbouwapparatuur;
- wanden afgewerkt en behangklaar;

OOTMARSUM: HET OUDSTE STADJE VAN TWENTE

Ootmarsum heeft een rijke geschiedenis. Het stadje werd al in 126 na Christus gesticht door de Frankische veldheer Othmar. Hij vernoemde de reeds bestaande nederzetting naar zichzelf: ‘Othmarsheim’. Op de plaats waar nu de grote Rooms-katholieke kerk staat, werd rond 700 een houten kerkje gebouwd door de eerste geloofsverkondigers, onder wie Marcellinus. Hiermee werd Ootmarsum de uitvalsbasis voor een verdere kerstening van Twente. Rond 1300 kreeg Ootmarsum stadsrechten van de bisschop van Utrecht. Deze erkenning werd nog eens bevestigd door de bisschop van Henegouwen en Ootmarsum werd een heus vestingstadje. Tijdens de 80-jarige oorlog was prins Maurits de held die Ootmarsum bevrijdde van de Spanjaarden.

Vandaag de dag telt Ootmarsum ongeveer 4500 inwoners. Dat het verleden er springlevend is, kunt u zien en beleven tijdens een rondwandeling door de smalle, met veldkeien geplaveide steegjes en over de schilderachtige pleintjes. Het sfeervolle stadje is een ware trekpleister voor kunstenaars en kunstliefhebbers; er is een groot aantal galerieën gevestigd, met werk van gevestigde namen en aanstormende talenten. Verder heeft Ootmarsum een hoog voorzieningenniveau en is het vanuit alle windrichtingen goed bereikbaar. Om recht te doen aan de waarde van Ootmarsum’s historisch erfgoed, is ervoor gekozen de woningen en appartementen in Het Kloosterhuys te vernoemen naar de belangrijkste personen uit de lokale geschiedenis: Othmar, Marcellinus, Henegouwen en Borgesius.

** Collegiaal in de verkoop met Kock van Benthem Makelaars**

Plaatsinformatie - Ootmarsum

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 1730

Gemmidelde gezinsgrote: 2,6

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS
Enthousiast over deze woning?