Ootmarsum
Eichenallee 4, Lage
vraagprijs € 1.300.000 k.k.
Conditie
bestaande bouw
Bouwjaar
1686
vraagprijs
€ 1.300.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Ligging
aan bosrand
aan water
aan park
aan rustige weg
vrij uitzicht
buiten bebouwde kom
in bosrijke omgeving
landelijk gelegen
Woonopp.
532 m2
​Kavel opp.
19805 m2
Inhoud
2500 m3
Aantal kamers
5
Aantal kamers
13
Woonstijl
Huis met mogelijkheden
Rustig wonen
Huis voor gezinnen
Bijzondere ligging
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op
deel dit huis via

Download Brochure

Lage (D), Eichenallee 4

Uniek in zijn soort, dit stijlvolle en goed onderhouden monumentale landhuis uit 1686. Gebouwd in classicistisch-Nederlandse stijl en gesitueerd op een kavel van bijna 20.000 m2, omgeven door een slotgracht. Het geheel is v.v. een prachtige oprijlaan, opgaande eeuwen oude bomen, paardenstallen, grote schuur en fraai aangelegde tuin.

Dit bijzondere object heeft de status van monument verkregen. En dat is niet voor niets.
Het monumentale pand en ondergrond, wat in erfpacht wordt uitgegeven, ligt op een prachtige en uiterst idyllische locatie aan de rand van een natuurreservaat, de zogenaamde „Reiherkolonie“. Midden op het erf, met zijn prachtig aangelegde paden, is er nog een gebouw wat doordrenkt is van historie; de kasteelruïne van Lage. Het is een onvergelijkbare blikvanger, vooral als het 's avonds indirect wordt verlicht. De bijna 2 hectare grond is omgeven door een prachtige gracht en volledig omheind waardoor privacy volledig gewaarborgd is.

In 1983 is het landhuis grondig gerenoveerd volgens de normen en eisen van monumentenzorg. In 2006 is de gehele bovenverdieping compleet gerenoveerd en uitgebreid met extra dakkapellen, een moderne keuken en een openhaard en laat aan niets te wensen over. Een waar kunstwerk zijn de muurschilderingen van de Portugese kunstenares Christina Meyer.

In 2016 is een gedeelte van het stalgebouw omgebouwd tot een zelfstandig te gebruiken appartement. De rest van het stalgebouw kan eventueel gebruikt worden om bijvoorbeeld paarden te houden. Het hele gebouw bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud, gecombineerd met hoogwaardige bouwmaterialen en apparatuur.
Naast comfortabel wonen is er hier veel mogelijk. Door de ligging en de grootte is dit een bijzonder object voor presentaties, tentoonstellingen of wellicht gastronomie. Uiteraard na voorafgaand overleg met de relevante autoriteiten en de erfpachter. Wij helpen en begeleiden u ook graag verder met uw plannen.

Wonen waar anderen met vakantie gaan. Het dorp Lage, vlak bij de Nederlandse grens, is een populaire bestemming onder toeristen. Vooral de historische eiken steeg (Eichenallee) met de prachtige boerderijen, de oude watermolen en het oude molenaarshuis, de hedendaagse "Grafschafter Teestube", is meer dan een bezoek waard. De aangrenzende bossen, fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen Dinkel (rivier) laten het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen.

Foto's zeggen meer dan 1.000 woorden, maar een bezoek zegt meer dan 1.000 foto's. Laat u inspireren door een persoonlijke rondleiding door dit fantastisch mooie pand met fraaie tuin. Wij maken graag een afspraak met u. Een potentiële koper dient voorafgaand aan een bezichtiging een bewijs van kredietwaardigheid te leveren. Uiteraard helpen wij u ook op financieel gebied graag verder. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Uitrusting; kenmerken en elementen:
- begane grond: antieke zandstenen vloer (valt onder monumentenzorg)
- authentieke vloerplanken
- parket
- totaal 4 badkamers
- uitrusting: compleet met bad en (wellness) douche, dubbele of brede wastafel(s) plus marmer en graniet in de badkamers en/of antieke Nederlandse wandtegels in de sanitaire ruimten.
- totaal 3 inbouwkeukens
- uitrusting: compleet met elektrische kookplaat (inductie), magnetron, oven, dubbele spoelbakken en ruim voldoende kastruimte.
- centrale verwarming inclusief warmwatervoorziening op gas
- antieke, gedecoreerde, gietijzeren lamellen-radiatoren (vallen onder monumentenzorg)
- vier openhaarden zorgen aanvullend voor sfeer en behaaglijke warmte op koude winterdagen
- antieke (tegel)spiegel
- muurschilderingen
- schilddak met aan een zijde 14 dakkapellen (in zadeldakontwerp) voor voldoende lichtinval.
- houten kozijnen en deuren
- ramen, bouwjaar 2006 (nieuw gebouwd in samenwerking met monumentenzorg)

Makelaar(s)- en bijkomende kosten:
- In Duitsland bedragen de kosten koper circa 12% van de koopsom
- De verkoop vindt plaats in collegiale samenwerking met Von Poll Immobilien te Nordhorn.

Erfpacht, het recht van opstal:
Het erfbouwrecht omvat met name het grondstuk, het landhuis met de stalgebouwen, de kasteelruïne en de bijgebouwen, evenals de slotgracht. De details met betrekking tot het erfpachtrecht zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Beschikbare inventaris:
Op verzoek is het mogelijk om de bestaande inventaris over te nemen welke qua kosten buiten deze aanbieding valt. De basis voor een eventuele overname is reeds beschikbaar in de vorm van een taxatierapport, waarin elk kunst- en meubelstuk gedetailleerd is beschreven.

Locatie en openbaar vervoer:
Het dorp Lage ligt in het district “Grafschaft Bentheim” in Nedersaksen en heeft ongeveer 1000 inwoners en behoort tot de gemeente Neuenhaus en ligt vlakbij de Nederlandse grens met Ootmarsum. Lage heeft kleuterscholen en een basisschool die op loopafstand ligt. Gymnasium of vervolgscholen bevinden zich in Neuenhaus en Nordhorn. Er is een regelmatige belbusverbinding naar Neuenhaus, waar treinverbindingen zijn naar Nordhorn en Bad Bentheim.

Plaatsinformatie - Ootmarsum

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 1730

Gemmidelde gezinsgrote: 2,6

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS
Enthousiast over deze woning?