Geesteren
Hardenbergerweg 131
vraagprijs € 1.275.000 k.k.
Conditie
bestaande bouw
Bouwjaar
1938
vraagprijs
€ 1.275.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Ligging
aan drukke weg
aan rustige weg
vrij uitzicht
beschutte ligging
buiten bebouwde kom
landelijk gelegen
Woonopp.
270 m2
​Kavel opp.
23949 m2
Inhoud
1194 m3
Aantal kamers
6
Aantal kamers
9
Woonstijl
Twentsche stijl
Sfeervol wonen
Huis met mogelijkheden
Huis voor gezinnen
Bijzondere ligging
Frank Morskieft
NVM Makelaar
Neem contact op
deel dit huis via

Download Brochure

Uniek in zijn soort, deze stijlvolle en goed onderhouden Rijksmonumentale woonboerderij uit 1938. Gesitueerd op een kavel van bijna 24.000 m2 en gelegen op een fraai erf in een landelijke omgeving met goede verbinding richting het noorden en midden van Nederland. Het geheel is voorzien van een prachtige oprijlaan, verwarmd zwembad, weilanden, bos, paardenstallen, rijbak, grote hal en fraai aangelegde tuin.

Dit bijzondere object heeft in 1998 de status van Rijksmonument verkregen. En dat is niet voor niets. Vanwege de gaafheid van ex- en interieur en de functionele en ruimtelijke relatie met het erf is deze boerderij van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang.

Naast uitstekend wonen is hier veel mogelijk. Door de bedrijfsbestemming, de ligging, de grootte van het erf en bijgebouwen, is dit object bijzonder geschikt voor wonen en werken. Het object biedt mogelijkheid voor meerdere bedrijfsmatige doeleinden, zoals bijvoorbeeld praktijkruimte voor fysiotherapie en tand- en dierenartsen, kantoor voor accountancy of het vestigen van een handelsonderneming. Mogelijkheden omtrent de bestemming dienen bij de gemeente te worden opgevraagd.

Kortom, er zijn veel (ook fiscale) mogelijkheden.

Bouwjaar: 1938
Woonopp: ca. 270 m2 (exclusief bedrijfsruimtes)
Inhoud: ca. 1.194 m3 (exclusief bedrijfsruimtes)
Kavel: 23.949 m2

Indeling begane grond:
Entree met hal voorzien van visgraatparketvloer, fraaie en ruime woonkeuken met kelder, luxe inbouwapparatuur, originele granitovloer en roomwitte/gele wandtegels, aansluitend de voorkamer met en suite deuren, woonkamer met eveneens visgraat parketvloer, lange gang met toilet en meterkast en berging met vaste inloopkast. Aan de achterzijde is de voormalige deel gesitueerd, welke verbouwd is tot entree met toiletgroep, kantoor, spreekkamer en magazijn.

Indeling eerste verdieping:
Via vaste trap te bereiken overloop met wasruimte en vier slaapkamers, waarvan twee met vaste kasten. De ouder slaapkamer heeft de beschikking over een eigen douche, wastafel en toilet.

Indeling tweede verdieping:
Via vaste trap te bereiken overloop met vaste kast, twee slaapkamers (waarvan één met wastafel), grote ontspanningsruimte met Velux dakraam en aansluiting voor witgoed en ruime inloopkast.

Bijgebouwen:

1) L-vormig, robuust en geïsoleerd bouwwerk uit 2000 met vijf grote paardenboxen, wasplaats met solarium, voerkamer en verwarmde zadelkamer met toilet, douche en keukenblok. De trainingsmolen is achter dit stallencomplex gesitueerd.
2) Grote hal van 15 bij 30 meter, opgetrokken in damwandbeplating, gebouwd in 2002 en voorzien van twee overheaddeuren, gewapende betonvloer, krachtstroom en gedeeltelijke zolder. Deze ruimte is tevens uitstekend te gebruiken als overdekte rijhal.
3) Buiten rijbak van 20 bij 40 meter. Voorzien van verlichting, drainage en beregening.
4) Verwarmd buitenzwembad van 7.50 bij 3.50 meter en voorzien van een pomp, filters en afdekhoes.

Erfinrichting:
Het erf heeft een hoefijzervormige, geasfalteerde oprijlaan met drie afsluitbare toegangspoorten, waarvan twee automatisch. Twee poorten zijn gesitueerd aan de Hardenbergerweg (N343) en één aan de Volmersweg (gemeenteweg). Het centrum van Geesteren ligt via deze gemeenteweg op slechts 2 kilometer afstand. De verzorgd aangelegde tuin met gazon, borders en solitaire eikenbomen is voorzien van een sproei installatie. Het erfbos aan de voorzijde en de houtwallen rondom geven het geheel een natuurlijke inrichting.

Bestemmingplan:
Thans heeft dit object als bestemming Paarden-Accessoires-Testbedrijf (PAT). Voor meer informatie over bestemming en gebruiksmogelijkheden kunt u terecht bij de gemeente Tubbergen.

Bijzonderheden:
- Stijlvolle en goed onderhouden vrijstaande woonboerderij gelegen op een fraai erf
- Werkelijk uniek in zijn soort. Status van Rijksmonument
- Paardenstallen, buitenbak, hal en verwarmd zwembad aanwezig
- Vele mogelijkheden zowel privé als zakelijk
- Fraaie woonkeuken met originele roomwitte/gele tegels en granitovloer
- Statige oprijlaan met drie afsluitbare toegangswegen
- Weilanden voorzien van fraaie houten omheining
- Gunstige ligging nabij Geesteren en Tubbergen voor alle dagelijkse voorzieningen
- Vanuit de stal diverse uitrijmogelijkheden naar bijvoorbeeld Watermolen Bels (Dal van de Mosbeek) en natuurgebied het Springendal.
- Dubbele bewoning mogelijk
- Bij koop is een waarborgsom/bankgarantie van 10% van de koopsom vereist!

Plaatsinformatie - Geesteren

Verhouding man / vrouw

Huishoudens - aantal 1590

Gemmidelde gezinsgrote: 2,7

Leeftijdsopbouw

Bron: CBS
Enthousiast over deze woning?